Foto's 2011

Tijdens de Koninginnedag zijn er uiteraard veel foto's gemaakt. Van vrijwel alle activiteiten zijn er foto's beschikbaar. Op deze pagina's een kleine selectie van al het beeldmateriaal wat beschikbaar is. De foto's zijn gemaakt door Iman Fase, Bram van Oeveren, Daan Kempeneers, Rianne Kunst en Jan-Willem Kempeneers.

Aubade
Al vroeg in de ochtend begon de Koninginnedag in Sint Philipsland met een aubade bij dorpshuis De Wimpel. Wethouder Hoek was met zijn echtgenote als vertegenwoordiger van het gemeentebestuur aanwezig. Geassisteerd door de drie dames van de Werkgroep Koninginnedag Sint Philipsland hees hij de Nederlandse vlag. Onder begeleiding van muziekvereniging Concordia werd het Wilhelmus gezongen door het aanwezige publiek. Ook het Zeeuwse Volkslied en enkele andere vaderlandse liedjes kwamen aan bod.


Vossenjacht
Omdat dit jaar door de scholen geen kinderspelen werden georganiseerd is een vossenjacht opgezet. En deze vossenjacht werd een groot succes! Maar liefst 149 kinderen namen deel aan de vossenjacht. In totaal moesten de deelnemers 20 vossen vinden. De winnaars van de vossenjacht zijn terug te vinden op de uitslagenpagina. De organisatie was in handen van Peter en Petra Kunst.


Zeskamp
Ook dit jaar werd op de Tramput weer een zeskamp georganiseerd. Net als vorig jaar namen weer tien teams deel aan de verschillende sportieve activiteiten. Mede door het mooie weer kwam veel publiek af op het spektakel. Gerard Noordhoek heeft een uitgebreid verslag geschreven over het geslaagde evenement. Samen met de uitslag is dit verslag hier te vinden.


Vlaggenwedstrijd
Dit jaar werd voor het eerst een vlaggenwedstrijd georganiseerd. Iedereen die tijdens deze Koninginnedag de vlag uithing maakte kans op één van de drie beschikbare taarten. De wedstrijd was een overweldigend succes. Maar liefst 259 werden geteld. De uitslag van de wedstrijd is hier te vinden.


Vrijmarkt
De vrijmarkt die 's middags op het plein van de Koningin Juliana School werd gehouden was een enorm succes. Vele tientallen mensen kwamen een kijkje nemen op de kinderbraderie en de vrijmarkt. Ook voor de jeugd was er genoeg te beleven. Zo stond de chauffeursvereniging met een voetbalkrachtmeter en een Kop van Jut in de Achterstraat. Voor de allerkleinsten was een springkussen beschikbaar, waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt.


Puzzelrit
De inmiddels traditionele puzzelrit tijdens Koninginnedag trekt altijd weer fanatieke deelnemers. Deze keer waren er 19 deelnemers. De puzzelrit was uitgezet door Han van Vossen uit Sint-Annaland, specialist in het uitzetten van dergelijke ritten. Naast het volgen van de juiste route en het constateren van fouten in de aanwijzingen moest op het havenplateau een brandweeropdracht uitgevoerd worden. Binnen één minuut moesten vier zogenaamde zuigslangen aan elkaar gekoppeld worden. De uitslag van de puzzelrit is op de uitslagenpagina te vinden.


Dodenherdenking
Jaarlijks wordt op 4 mei in Sint Philipsland de dodenherdenking georganiseerd. Zoals gebruikelijk speelt muziekvereniging Concordia koraalmuziek op het grasveld bij de Hervormde Kerk, aan de zijde van de Schoolstraat. Om acht uur werden twee minuten stilte in acht genomen. Bram van Oeveren maakte tijdens de plechtigheid een serie foto's, welke onderstaand zijn te bekijken.


Foto's 2009         Foto's 2010         Foto's 2011         Foto's 2012         Foto's 2013         Foto's 2014


All rights reserved - © 2010- - Oranjecomite Sint Philipsland - Sponsoring en realisatie door Kempeneers Multimedia