Foto's 2012

Tijdens de Koninginnedag zijn er uiteraard veel foto's gemaakt. Van vrijwel alle activiteiten zijn er foto's beschikbaar. Op deze pagina's een kleine selectie van al het beeldmateriaal wat beschikbaar is. De foto's zijn onder andere gemaakt door Iman Fase, Bram van Oeveren, Daan Kempeneers, Petra Kunst, Erik van Duuren en Diane van Duuren.

Aubade
De traditionele aubade bij dorpshuis De Wimpel aan de Eendrachtstraat had dit jaar een bijzonder tintje. De burgemeester van Tholen was, samen met allen die onlangs een Koninklijke Onderscheiding hadden ontvangen, te gast in Sint Philipsland. Muziekvereniging Concordia verzorgde de muzikale begeleiding van het Wilhelmus, het Zeeuwse Volkslied en enkele andere vaderlandse liedjes. Mede door het mooie weer was er veel belangstelling voor de aubade, waar burgemeester Nuis de Nederlandse vlag hees.


Rare dingen speurtocht
Voor de eerste keer werd dit jaar een rare dingen speurtocht georganiseerd. Kinderen konden zich na de speurtocht opgeven in dorpshuis De Wimpel. De deelnemende kinderen moesten op zoek naar vreemde dingen in het dorp en deze aantekenen op hun formulier. De rariteiten liepen sterk uiteen. Zo probeerde de een met een bezem te vissen, terwijl een ander met een borstel bomen aan het schrobben was. Uiteraard waren er nog veel meer vreemde dingen te vinden. Bekijk voor een impressie van de speurtocht onderstaande foto's.


Vrijmarkt
Mede door het zonnige weer was de vrijmarkt op het plein van de Koningin Juliana School druk bezocht. Tientallen mensen waren 's middags te vinden op en rond het plein waar van alles te doen was. Kinderen probeerden hun tweedehands spullen op de rommelmarkt aan de man te brengen. Verder was er een mogelijkheid tot het volgen van diverse workshops. Ook het springkussen naast de brandweerkazerne was geen minuut onbezet.


Zeskamp
Ook dit jaar werd op de Tramput weer een zeskamp georganiseerd. Net als vorig jaar namen weer een aantal teams deel aan de verschillende sportieve activiteiten. Mede door het mooie weer kwam veel publiek af op het spektakel. Gerard Noordhoek heeft een uitgebreid verslag geschreven over het geslaagde evenement. Samen met de uitslag is dit verslag hier te vinden.


Puzzelrit
De inmiddels traditionele puzzelrit tijdens Koninginnedag trekt altijd weer fanatieke deelnemers. Deze keer waren er 18 deelnemers. De puzzelrit was uitgezet door Han van Vossen uit Sint-Annaland, specialist in het uitzetten van dergelijke ritten. Naast het volgen van de juiste route en het constateren van fouten in de aanwijzingen moest op het havenplateau een brandweeropdracht uitgevoerd worden. Binnen dertig seconden moest een hogedrukslang op een haspel gerold worden. Een uitdaging voor veel deelnemende teams. De uitslag van de puzzelrit is op de uitslagenpagina te vinden.


Dodenherdenking
Jaarlijks wordt op 4 mei in Sint Philipsland de dodenherdenking georganiseerd. Zoals gebruikelijk speelt muziekvereniging Concordia koraalmuziek op het grasveld bij de Hervormde Kerk, aan de zijde van de Schoolstraat. Om acht uur werden twee minuten stilte in acht genomen. Daan Kempeneers maakt een bijna drie kwartier durende video van de dodenherdenking. Deze is eveneens onderstaand te bekijken.
Foto's 2009         Foto's 2010         Foto's 2011         Foto's 2012         Foto's 2013         Foto's 2014


All rights reserved - © 2010- - Oranjecomite Sint Philipsland - Sponsoring en realisatie door Kempeneers Multimedia