Foto's 2013

Tijdens de Koninginnedag zijn er uiteraard veel foto's gemaakt. Van vrijwel alle activiteiten zijn er foto's beschikbaar. Op deze pagina's een kleine selectie van al het beeldmateriaal wat beschikbaar is. De foto's zijn onder andere gemaakt door Daan Kempeneers en Iman Fase.

Aubade
De Koninginnedag van 2013 begon met de traditionele aubade bij dorpshuis De Wimpel aan de Eendrachtstraat. Muziekvereniging Concordia verzorgde de muzikale begeleiding van het Wilhelmus, het Zeeuwse Volkslied en enkele andere vaderlandse liedjes. Mede door het mooie weer was er veel belangstelling voor de aubade. Namens het gemeentebestuur van Tholen was wethouder Hoek aanwezig. Hij hees de Nederlandsevlag in de mast bij het dorpshuis. Jony Kodde, leerling van de Koningin Juliana School, had de eerste prijs gewonnen met een gedichtenwedstrijd en droeg tijdens de aubade haar gedicht voor. Daarna plantte zij, samen met wethouder Hoek, een Koningslinde ter gelegenheid van de troonswisseling.


Ballonnenwedstrijd
In de middag werd een ballonnenwedstrijd georganiseerd bij de brandweerkazerne. Tientallen rode, witte, blauwe en oranje ballonnen gingen tegelijkertijd de lucht in.


Vrijmarkt
Mede door het zonnige weer was de vrijmarkt op het plein van de Koningin Juliana School druk bezocht. Tientallen mensen waren 's middags te vinden op en rond het plein waar van alles te doen was. Kinderen probeerden hun tweedehands spullen op de rommelmarkt aan de man te brengen. Verder was er een mogelijkheid tot het volgen van diverse workshops.


Zeskamp
Ook dit jaar werd op de Tramput weer een zeskamp georganiseerd. Net als vorig jaar namen weer een aantal teams deel aan de verschillende sportieve activiteiten. Mede door het mooie weer kwam veel publiek af op het spektakel.


Dodenherdenking
Jaarlijks wordt op 4 mei in Sint Philipsland de dodenherdenking georganiseerd. Zoals gebruikelijk speelt muziekvereniging Concordia koraalmuziek op het grasveld bij de Hervormde Kerk, aan de zijde van de Schoolstraat. Om acht uur werden twee minuten stilte in acht genomen.Foto's 2009         Foto's 2010         Foto's 2011         Foto's 2012         Foto's 2013         Foto's 2014


All rights reserved - © 2010- - Oranjecomite Sint Philipsland - Sponsoring en realisatie door Kempeneers Multimedia