Foto's 2014

Tijdens deze Koningsdag zijn er uiteraard veel foto's gemaakt. Van vrijwel alle activiteiten zijn er foto's beschikbaar. Op deze pagina's een kleine selectie van al het beeldmateriaal wat beschikbaar is.

Koningsspelen
Vrijdag 25 april werden op de beide basisscholen in Sint Philipsland voor de tweede keer de Koningsspelen georganiseerd. De leerlingen konden op de schoolpleinen deelnemen aan allerhande activiteiten en spelletjes.


Aubade
Deze eerste Koningsdag begon met de traditionele aubade bij dorpshuis De Wimpel aan de Eendrachtstraat. Muziekvereniging Concordia verzorgde de muzikale begeleiding van het Wilhelmus, het Zeeuwse Volkslied en enkele andere vaderlandse liedjes. Mede door het mooie weer was er veel belangstelling voor de aubade. Namens het gemeentebestuur van Tholen was wethouder Van Dis aanwezig. Hij hees de Nederlandsevlag in de mast bij het dorpshuis.


Vossenjacht
In de ochtend werd een vossenjacht georganiseerd. Inschrijven kon in Dorpshuis de Wimpel en was gratis. In totaal circa 150 kinderen gingen in het dorp op zoek naar de vossen. Als de kinderen alle vossen gevonden hadden kregen ze bij de brandweerkazerne een waardebon voor een ijsje. Drie deelnemers werden na loting beloond met een waardebon voor een speelgoedwinkel. De gelukkigen waren Thijmen Kosten, Jarike Kosten en Rina van der Doe.


Ballonnenwedstrijd
In de middag werd bij SPAR de Berg een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Tientallen ballonnen gingen tegelijkertijd de lucht in. Het kind wiens ballon de langste afstand aflegt krijgt een presentje van de SPAR.


Politiehondendemonstratie
Op het grasveld van de familie Van Dijke aan de Esdoornhof/Zuiddijk werd 's middags een politiehondendemonstratie gehouden. Jaren geleden was dit een traditie tijdens toen nog Koninginnedag. Dit jaar is deze traditie in ere hersteld door een schitterende demonstratie van de Politiehondenvereniging De Hellehoek in samenwerking met de Flakkeese Beveiligingsdienst. De demonstratie trok tientallen bezoekers die grotendeels een plaatsje genomen hadden op de dijk tegenover het grasveld.


Vrijmarkt
Vanaf drie uur 's middags werd de inmiddels jaarlijks terugkerende vrijmarkt op het plein van de Koningin Julianaschool aan de Achterstraat gehouden. Op de vrijmarkt en rommelmarkt waren allerhande zaken te koop. Voor de jonge bezoekers stond een springkussen opgesteld naast de brandweerkazerne.


Puzzelrit
De inmiddels traditionele puzzelrit tijdens Koninginnedag trekt altijd weer fanatieke deelnemers. Deze keer waren er 20 deelnemers. De puzzelrit was uitgezet door Arco Kunst. De deelnemers moeten de juiste route volgen en daarnaast fouten in de aanwijzingen constateren. De uitslag van de puzzelrit is op de uitslagenpagina te vinden.Foto's 2009         Foto's 2010         Foto's 2011         Foto's 2012         Foto's 2013         Foto's 2014


All rights reserved - © 2010- - Oranjecomite Sint Philipsland - Sponsoring en realisatie door Kempeneers Multimedia