Uitslagen 2012

Onderstaand de uitslagen van de diverse activiteiten die op Koninginnedag 2012 georganiseerd zijn.

Rare dingen speurtocht
Dit jaar werd voor het eerst een zogenaamde rare dingen speurtocht georganiseerd. Kinderen moesten op zoek naar dingen die normaal gesproken niet in het straatbeeld te vinden zijn. De winnaars van de speurtocht zijn Femke Voshol, Richard van der Maas, Chantal Breeman en Nienke van der Velde.


Vlaggenwedstrijd
Ook de vlaggenwedstrijd die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd was een groot succes. In totaal zijn zo'n 250 vlaggen geteld. Ongeveer evenveel als vorig jaar. Uit al deze adressen werden drie winnaars getrokken die een waardebon voor een overheerlijke taart in ontvangst mochten nemen. Deze keer waren fam. Van de Velde (Schelpkreekstraat 19), fam. De Ruyter (Deensestraat 20) en fam. Van Oudenaarde (Korte Schoolstraat 9) de gelukkigen.


Puzzelrit
Ook dit jaar organiseerde de plaatselijke brandweer in samenwerking met Han van Vossen uit Sint-Annaland weer een puzzelrit. In totaal 18 teams schreven zich vanaf 18:00 uur in voor deelname. Uiteraard ontbrak na de rit ook de traditionele discussie over de opdrachten en de uitslag niet. Nadat Han van Vossen de eindrangschikking had vastgesteld werden de deelnemers bekend gemaakt. Het team Van Duuren en Kempeneers eindigde, evenals vorig jaar, op de eerste plaats. Peter Kunst werd tweede en Simon Kodde eindigde op de derde plaats.


Zeskamp
Onder een stralende zon werd de Zeskamp op Koninginnedag afgewerkt. Er waren 9 teams aangemeld en namens het organiserende Party Beach had Martijn Reijngoudt een leuk en afwisselend programma in elkaar gedraaid. Mede door het prima oranje weer was het een drukte van belang op “de Tramput”. Uiteindelijk na het tellen van alle punten was het team ”de Vrijbuiters” met 46 punten de winnaar.

Waterspel
De beide damesteams waren heel goed in het waterspel. Met discipline en souplesse bekertjes water overbrengen op een bouwhelm. Hier werden de Party Queens met 110 mm water in de emmer de winnaar. Ze sleepten zodoende de volle buit van 10 punten binnen op dit onderdeel. Maar daar kwam nog een bonus bovenop. Ze kregen in de pauze de originaliteitprijs toebedeeld. De meisjes met de kroontjes in het haar en de oranje sjerp met uniforme kleding zagen er dan ook beeldig uit.

Krachtpatsers
In het touwtrekken werden verbeten duels uitgevochten. Het touwtrekkerkoord stond in de ontmoeting tussen de Vrijbuiters van Adrie van Vossen en Nudity Beach van Dennis Kot zo strak als een snaartje. De titelverdediger, Nudity Beach, wist de overwinning in de wacht te slepen op dit onderdeel. Door de winst in 3 andere onderdelen wist het Vrijbuitersteam de eindoverwinning in de wacht te slepen. Het team pakte met 46 punten de 1e plaats en onder luid gejuich werd de wisselbeker in ontvangst genomen.

Veel vertier
De sfeer onder de veelal jeugdige deelnemers was opperbest. Glijpartijen, elkaar met water bestoken en elkaar in het waterbassin trekken. Het gebeurde allemaal op de gezellige Tramput onder het genot van een drankje en een hapje. Rond de klok van 18.15 uur waren alle stemmen geteld en kon de balans worden opgemaakt. Voor de uitslag en de punten per programma onderdeel zie de uitslagenlijst.

De leiding
Het organiserende Party Beach en de scheidrechters Erwin Kot, Jan Kot, Piet Ridderhof, Wim van de Ree en Kees Neele zorgden voor een prima verloop van deze Zeskamp. Gerard Noorthoek praatte de onderdelen aan elkaar.

Met dank aan Gerard Noorthoek voor dit verslag

Klik hier voor de totaaluitslag en eindrangschikking van de zeskamp. (pdf)

Uitslagen 2010         Uitslagen 2011         Uitslagen 2012         Uitslagen 2013         Uitslagen 2014         Uitslagen 2015         Uitslagen 2017         Uitslagen 2018


All rights reserved - © 2010- - Oranjecomite Sint Philipsland - Sponsoring en realisatie door Kempeneers Multimedia